Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Γιατροσόφια #2....


Η κουζίνα δεν είναι μόνο ένα ζεστό δωμάτιο του σπιτιού, όπου ετοιμάζονται όλοι οι γευστικοί
πειρασμοί. Είναι επίσης, κι ένα δωμάτιο με πολλά μυστικά. Το ψυγείο και τα ντουλάπια μας κρύβουν
όχι μόνο γευστικούς, αλλά και θεραπευτικούς θησαυρούς.
Έρευνα του αμερικανικού περιοδικού Whole Living, μας δίνει ιδέες για τις απλές φυσικές θεραπείες
που βρίσκουμε στην κουζίνα μας. Ανοίξτε τα ντουλάπια και τα κελάρια σας κι ανακαλύψτε την δύναμη
των θεραπευτικών τροφών:



Τζίντζερ και αλάτι για την δυσπεψία

Μασώντας μια πάστα από πιπερόριζα, γνωστή ως τζίντζερ, και αλάτι πριν το φαγητό απομακρύνετε τον κίνδυνο της δυσπεψίας. Ξύστε την επιφάνεια ενός φρέσκου τζίντζερ και ανακατέψτε μια πρέζα από αυτό με μια πρέζα χοντρό αλάτι, έως ότου φτιάξετε μια πάστα. Μασήστε την για 2 - 3 λεπτά χωρίς να την καταπιείτε και φροντίστε να ξεκινήσετε το φαγητό μέσα στα επόμενα 15 λεπτά. Αλλιώς η αίσθηση καψίματος που θα σας φέρει, θα είναι ενοχλητική.


Μέντα για τον πονοκέφαλο

Τα τελευταία χρόνια οι διάφορες μελέτες που έχουν διεξαχθεί επιβεβαιώνουν όσα οι άνθρωποι λένε για τις ιδιότητες της μέντας. Μια κρύα κομπρέσα με αιθέριο έλαιο μέντας μπορεί να μας ανακουφίσει από τον πονοκέφαλο. Μέσα σε ένα μπολ κρύο νερό βυθίστε 5 - 7 σταγόνες αιθέριου ελαίου μέντας κι έπειτα φτιάξτε μια κομπρέσα, την οποία εφαρμόζετε στο μέτωπο για 10 με 15 λεπτά.


Ρυζόνερο εναντίον διάρροιας

Αν σας ταλαιπωρεί κάποιος ιός του στομάχου ή μια τροφική δηλητηρίαση, η καλύτερη λύση για να σταματήσετε την διάρροια βρίσκεται στο ρυζόνερο. Εκτός από μαλακτικό, καταπραϋντικό και γευστικό, βοηθάει και στην σταθεροποίηση του εντέρου. Για να το παρασκευάσετε, βράστε ένα φλιτζάνι ρύζι μέσα σε διπλάσιο νερό από ότι συνήθως, δοκιμάστε μια αναλογία 1 προς 4. Σουρώστε το ζωμό και πιείτε τον ζεστό ή κρύο.


Συνεχίζεται...

Πηγή

Περιορισμός ευθύνης: Οι πληροφορίες που παρέχονται στο συγκεκριμένο άρθρο προορίζονται αποκλειστικά για ενημερωτική χρήση. Δεν είναι πρόθεση του συντάκτη να παρέχει συμβουλές για ιατρικά θέματα. Παρακαλούμε συμβουλευτείτε τον γιατρό σας για πιθανά προβλήματα υγείας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...