Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2013

Κεραλοιφή




Η κεραλοιφή είναι απαραίτητη σε κάθε σπίτι.
Δεν  υπάρχουν πολλά μυστικά στην παρασκευή της και είναι πολύ εύκολο να φτιαχτεί από τον καθένα στο σπίτι.
Ιδιαίτερη προσοχή στο να είναι αγνά τα υλικά, διαφορετικά ίσως να έχουμε δυσάρεστα αποτελέσματα σε όσους την χρησιμοποιήσουν.
Αυτό που πρέπει να προσέξουμε είναι πόσο καθαρό και από ποιο μέρος της κυψέλης προέρχεται το κερί που θα χρησιμοποιήσουμε. Συνήθως το "κατάλληλο" για κεραλοιφή κερί δεν το δίνουν οι μελισσοκόμοι, τουλάχιστον όχι φθηνά. Πρέπει να επιμείνετε όμως αν θέλετε αποτελέσματα. Φυσικά δεν το συνιστώ να απευθυνθείτε σε μαγαζιά κηροποιείας, εκεί σίγουρα δεν θα βρείτε αυτό που ψάχνετε.
Αυτά που ανεβάζουν το κόστος είναι η πρόπολη, το λάδι (αν θέλετε κάτι παραπάνω από το απλό ελαιόλαδο) και φυσικά τα αιθερία έλαια. Υπάρχουν και αρκετές συνταγές που θα σας βοηθήσουν.
Αν όμως όλα αυτά σας φαίνονται βουνό μπορείτε να προμηθευτείτε έτοιμη κεραλοιφή σε πολύ χαμηλό κόστος (σε μερικές περιπτώσεις χαμηλότερο και από το δικό σας κοστολόγιο)



Επικοινωνία 
Τηλ. 6972464522

6 σχόλια:

  1. Σε μια ερευνα που έκανα στο διαδικτιο διαπιστωσα οτι οι κηραλοιφες αναλογων ποσοτητων με τις δικες σου πωλουνται απο 7 ευρω κεχρι και 15.. Εσυ γιατι τοσο φτηνα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλε Ανώνυμε, ο λόγος που ασχολούμαι με τέτοια πράγματα είναι η μαγεία που ένιωσα από το τι μπορεί να προσφέρει η φύση και πόσο μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους. Μεταφέρω τις γνώσεις μου και όχι μόνο μέσα από αυτό το blog και θέλω να μάθουν όσο περισσότεροι πόσο μπορούμε να ωφεληθούμε με απλά πράγματα φτηνά ίσως και χωρίς καθόλου λεφτά.
    Ξέρω περιπτώσεις που προσπάθησαν να φτιάξουν μερικοί κάποιες συνταγές με.. λάθος υλικά και φυσικά τα αποτελέσματα δεν ήταν τα επιθυμητά. Τέτοιες κινήσεις αποθαρρύνουν τους ανθρώπους και μεταφέρουν και ενα κύμα δυσπιστίας προς άλλους, και δεν το θέλουμε αυτό γιατί απλά ΔΕΝ είναι έτσι. Ο σκοπός λοιπόν είναι να διαδοθούν τα προϊόντα σωστά και να βρει ο κόσμος επιθυμητά αποτελέσματα από αυτά.
    Για μένα το κόστος είναι μικρό αφού είμαι παραγωγός σχεδόν όλων των υλικών. Θεωρώ υπερβολή να έχω την ίδια τιμή με αυτούς που αγοράζουν τα υλικά. Ο σκοπός για μένα είναι να μεταδοθούν οι ευεργετικές ιδιότητες αυτών των προϊόντων και όχι το άμεσο κέρδος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα ήθελα να παραγγείλω κεραλοιφή.. Με ποιόν τρόπο μπορώ? Ευχαριστώ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Στο "επικοινωνία" πανω δεξια εχει τα στοιχεία μας http://melimeliki.blogspot.gr/2013/10/your-browser-does-not-support-iframes.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...