Η πλούσια διατροφική αξία του γιαουρτιού το καθιστά ως την απαραίτητη, αναντικατάστατη, καθημερινή τροφή που συνδυάζει απόλυτα το τερπνόν μετά του ωφελίμου. Ενόψει καλοκαιριού μπορείτε να ανανεώσετε την γεύση του αγαπημένου σας δυναμωτικού σνακ προσθέτοντας μέλι και καρύδια και τότε θα δείτε τον οργανισμό σας να απογειώνεται. Ας δούμε λοιπόν πώς με μόλις μια μερίδα από το δροσιστικό αυτό σνακ προσφέρετε πολλαπλά οφέλη στον οργανισμό σας.
Το γιαούρτι είναι μια εξαιρετική επιλογή για όσους δεν πίνουν το γάλα και στο σημείο αυτό αξίζει να σημειωθεί ότι η διατροφική του αξία είναι ακόμα μεγαλύτερη από του γάλακτος καθώς περιέχει υψηλό ποσοστό πρωτεϊνών, βιταμινών, μεταλλικών αλάτων (κυρίως ψευδάργυρο) και βέβαια ασβεστίου. Η σαφώς μειωμένη περιεκτικότητα του σε σάκχαρα και λακτόζη, το καθιστά ελκυστική τροφή για όσους υποφέρουν από δυσανεξία στη λακτόζη ενώ είναι ιδιαιτέρως εύπεπτο. Επίσης, χάρη στους μικροοργανισμούς που περιέχει δρα προστατευτικά για το έντερο, δεδομένου ότι είναι πλούσια πηγή προβιοτικών.
Η προσθήκη του μελιού ενισχύει τον οργανισμό με ιχνοστοιχεία και σάκχαρα που χαρίζουν άμεσα ενέργεια καθώς επίσης συμβάλλει και στην αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας. Ενώ τα πασπαλισμένα καρύδια με τα πολύτιμα πολυακόρεστα λιπαρά αλλά και τις επιπλέον βιταμίνες και ιχνοστοιχεία θα κάνουν ακόμα πιο θρεπτικό το σνακ σας! Τα σάκχαρα από το μέλι συνδυαστικά με το καρύδι συμπληρώνουν ιδανικά τη χαμηλή περιεκτικότητα του γιαουρτιού κάνοντας το ακόμα πιο χορταστικό χωρίς όμως να να γίνει και δύσπεπτο.
Εκτός από σνακ, το γιαούρτι με μέλι και καρύδια μπορεί να είναι και το επιδόρπιο που θα επιλέξετε να καταναλώνετε άφοβα ημερησίως. Σημειώστε εξάλλου, ότι σε σύγκριση με τα κατεξοχήν γλυκά έχει χαμηλότερες θερμίδες και προσφέρει πολύτιμα θρεπτικά συστατικά.
Επιλέξτε γιαούρτι με μειωμένα λιπαρά εάν επιθυμείτε λιγότερο κορεσμένο λίπος, αποφύγετε όμως το τελείως άπαχο καθώς η αφαίρεση όλου του λίπους απομακρύνει και την απαραίτητη λιποδιαλυτή βιταμίνη D που συμβάλλει στην απορρόφηση του ασβεστίου.
Για καλύτερο κορεσμό λίπους επιλέξτε στραγγιστό γιαούρτι.
Το ζωντανό ή παραδοσιακό γιαούρτι περιέχει ζωντανά και ενεργά βακτήρια που ενισχύουν την εντερική χλωρίδα
Η ιδανική αναλογία μελιού στο γιαούρτι ορίζεται ως ένα γεμάτο κουταλάκι του γλυκού
Μην υπερβάλλετε με τη ποσότητα των καρυδιών καθώς ενδέχεται η υψηλή ενεργειακή τους αξία να αυξήσει τις θερμίδες του σνακ σας.
πηγή
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου