Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Τα γιατροσόφια.. για τον βήχα


Μπορεί ακόμα οι ζέστες να μην θέλουν να μας αφήσουν (και καλά κάνουν με την τιμή του πετρελαίου στα ύψη) αλλά ο καιρός είναι πονηρός. Η γρίπη καραδοκεί σε κάθε ψηχρό αεράκι και δεν θέλει πολύ να μας φορτώσει με δυσάρεστες συνέπειες. Ο βήχας είναι από αυτές που σε ταλαιπωρούν περισσότερο. Το πιο συνετό βέβαια είναι να επισκεφτείτε τον γιατρό και να πάρετε το κατάλληλο φάρμακο. Οι περισσότεροι όμως που αποφεύγουν τα φάρμακα (ή λόγω τιμής είναι και δύσκολο στις μέρες μας να το προμηθευτεί..) και απλά περιμένουν να περάσει, καλό είναι να «βοηθήσουν» λίγο την κατάσταση με απλές συνταγές και αγνά προϊόντα. Το βασικότερο προϊόν που βοηθάει είναι η πρόπολη. Αλλά επειδή για διάφορους λόγους δεν έχουν όλοι στα ράφια τους και είναι δύσκολο να βρεθεί ανά πάσα στιγμή θα μιλήσουμε για το δεύτερο βασικότερο προϊόν.. το Μέλι. Υπάρχει ο τρόπος της απευθείας λήψης ..παίρνουμε το κουτάλι, το βουτάμε στο βάζο με το μέλι και τέλος..
Είναι όμως μερικές συνταγές που.. επιταχύνουν τα αποτελέσματα λόγο συνδυαστικότητας …



Oι συνταγές είναι οι εξής: 
1.Βράζετε με τη φλούδα του ένα λεμόνι σε λίγη ποσότητα νερού για περίπου 5 λεπτά και έπειτα το βγάζετε και το στύβετε. Ρίχνετε το χυμό του σε ένα ποτήρι και προσθέτετε αμέσως τρεις κουταλιές μέλι. Το πίνετε ζεστό, τουλάχιστον τρεις φορές τη μέρα. 
Παραλλαγή:.. τι ίδιο μπορεί να γίνει και με πράσινο τσάι, λεμόνι και μέλι.
Ποια είναι τα οφέλη του; Το μέλι έχει την ιδιότητα να μαλακώνει το λαιμό, τη στιγμή που το λεμόνι έχει αντισηπτικές και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες.
Έτσι, λοιπόν, ο συνδυασμός τους θα σας ανακουφίσει, μαλακώνοντας το βήχα και το λεμόνι θα μάχεται εναντίον των μικροβίων.
2. Εάν ο βήχας σας είναι πολύ έντονος και επιμένει, δοκιμάστε την εξής φυτική συνταγή: Bράζετε νερό μαζί με φασκόμηλο και θυμάρι και το πίνετε αφού έχετε προσθέσει μια κουταλιά μέλι. Τα αποτελέσματά του είναι εντυπωσιακά. Τόσο απλά! Γιατί όλα μπορούμε να τα αντιμετωπίζουμε μόνοι μας, εύκολα και οικονομικά.
Επίσης εξαιρετικές ιδιότητες έχει το μέλι με την κανέλα και το ρακόμελο.


Περιορισμός ευθύνης: Οι πληροφορίες που παρέχονται στο συγκεκριμένο άρθρο προορίζονται αποκλειστικά για ενημερωτική χρήση. Δεν είναι πρόθεση του συντάκτη να παρέχει συμβουλές για ιατρικά θέματα. Παρακαλούμε συμβουλευτείτε τον γιατρό σας για πιθανά προβλήματα υγείας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...